Generic selectors
Тільки точні збіги
Введіть пошуковий запрос
Пошук у змісті
Post Type Selectors

ЮФ «АНК» стала місцевим партнером Морської Антикорупційної Асоціації MACN (Данія) в Україні

Морська Антикорупційна Асоціація (Копенгаген, Данія) поширює роботу свого Центру підтримки на українські порти та термінали. Це стало наступним кроком після успішного запуску аналогічних Центрів підтримки, які функціонують за допомогою місцевих партнерів, в Нігерії та Аргентині.

Місцевий Центр підтримки допомагатиме членам Асоціації під час виконання суднозаходів до портів та терміналів у випадках, коли судна та їхні екіпажі стикаються з корупційними викликами. Центр підтримки надаватиме першочергові оперативні поради та консультації щодо кожної ситуації та допомагатиме у налагодженні формального діалогу з місцевими органами влади у конфліктних ситуаціях. Для цього MACN уклала договір з Юридичною фірмою «АНК».

За словами Сесілії Мюллер Торбенд, Виконавчого директора Асоціації, «Формат роботи Центру підтримки вже довів свою ефективність в портах Нігерії та Аргентини, і тому ми сподіваємося, що його функціонування має величезний потенціал в Україні. Фундаментальний підхід колективних заходів Асоціації MACN полягає в тому, що надійні рішення для боротьби з корупцією повинні бути підтримані та мають бути корисними для ключових гравців ринку. Постійний діалог з ключовими гравцями ринку є одним із пріоритетних завдань Асоціації. Місцеві партнери MACN відіграють ключову роль у налагодженні діалогу з ключовими гравцями ринку. Тому партнерство з ЮФ «АНК» покликане посилити боротьбу з корупційними викликами в українських морських портах та терміналах шляхом роботи з місцевими та міжнародними гравцями».

MACN представляє значну частину морської індустрії та підтримує близький діалог зі своїми компаніями-членами з тим, щоб краще розуміти корупційні виклики у цьому регіоні. Дослідження, проведене MACN разом з партнерами показало, що Україна сприймається як країна з корупційними ризиками в усіх її портах на Чорному морі. Незважаючи на останні зусилля України у питанні боротьби з корупцією та впровадження нових регуляторних актів у морській галузі, корупційні ризики все ще залишаються, а відхилення незаконних вимог може привести до значних затримок суден та загрози накладення штрафів за вигадані порушення.

«Ми надаємо юридичні консультації морському бізнесу з 1996 року, і тому добре розуміємо умови, в яких доводиться працювати та виклики, з якими зустрічається бізнес щодня. Ми поділяємо цілі та принципи Морської Антикорупційної Асоціації (MACN), і тому прийняли пропозицію стати місцевим партнером Асоціації в Україні. Ми переконані, що наша співпраця буде корисною для усієї морської галузі України та прискорить реформи у морському секторі, які матимуть наслідком спрощення процедур в портах та гармонізацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу, як це передбачено Угодою про Асоціацію України з ЄС» – так прокоментував початок співпраці з Асоціацією MACN Керуючий партнер ЮФ «АНК» Олександр Кифак.

Крім того, у співпраці із Секретаріатом MACN, команда ЮФ «АНК» буде підтримувати комунікацію з тим, щоб поширити обізнаність морського бізнесу про колективні ініціативи MACN, проводити періодичний аналіз корупційних ризиків в портах та допомагати у впровадженні відповідних антикорупційних інструментів. Ми очікуємо на позитивні результати від такої співпраці в Україні.

Детальніше Ви можете ознайомитися з новиною на сайті видання «Порти України», а також на офіційному сайті MACN: https://ports.ua/ank-stala-predstavitelem-sluzhby-podderzhki-macn-v-ukraine/, https://www.maritime-acn.org/news