Generic selectors
Тільки точні збіги
Введіть пошуковий запрос
Пошук у змісті
Post Type Selectors

Відновлення роботи Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

Повідомляємо про те, що 17 березня 2022 року Мінрегіон та Мінцифри було прийняте рішення про відновлення роботи Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, функціонування якої фактично було призупинене з початку військової агресії РФ в Україні.

Станом на сьогоднішній день система частково працює, зокрема, в ній доступні функції щодо завантаження проєктної документації на будівництво об’єктів, проведення експертизи об’єктів, отримання містобудівних умов та обмежень, отримання дозвільних документів у сфері будівництва (повідомлень про початок виконання підготовчих та будівельних робіт, дозволів на виконання будівельних робіт, декларацій та сертифікатів про готовність об’єктів до експлуатації тощо).

Крім того, станом на сьогоднішній день на практиці органи державного архітектурно-будівельного контролю відновили проведення оглядів та перевірок об’єктів будівництва, що передують їх введенню в експлуатацію, в тих регіонах, де не ведуться активні бойові дії.

Втім, реєстр дозвільних документів у сфері будівництва, який раніше був доступний на веб-ресурсі econstruction, станом на сьогодні поки що не функціонує. Відповідно, поки що відсутня можливість відслідковувати статус поданих заявок на оформлення дозвільних документів у сфері будівництва через цей веб-ресурс. Інформацію про стан розгляду таких заявок сьогодні можна отримувати лише в персональному електронному кабінеті Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва або на гарячій лінії ДІАМ (+38044 357-10-05).