Generic selectors
Тільки точні збіги
Введіть пошуковий запрос
Пошук у змісті
Post Type Selectors

Подання громадянами декларації про доходи за 2021 рік в умовах воєнного стану

Державна податкова служба України повідомила про те, що для громадян, які не мають можливості своєчасно подати податкову декларацію про майновий стан та доходи за 2021 рік у строк до 1 травня 2022 року, кінцевий термін подання звітності відсувається до строку, встановленого Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про особливості оподаткування та подання звітності в період дії військового стану» від 03.03.2022 № 2118-IX – три місяці після припинення або скасування військового стану.

Звертаємо увагу, що в інформаційному повідомленні податкова наголошує на випадках неможливості подати звітність. Не виключено, що при поданні звітності протягом трьох місяців після скасування або припинення військового стану громадянам необхідно буде обґрунтувати податкову обставину неможливості вчасно подати декларацію про доходи в строк до 1 травня 2022 року.

Нагадаємо, що у 2022 році разом із декларацією про доходи подається і заява з пакетом документів про звільнення від оподаткування доходу, отриманого від ліквідації контрольованих іноземних компаній (КІК).