Generic selectors
Тільки точні збіги
Введіть пошуковий запрос
Пошук у змісті
Post Type Selectors

ЮФ «АНК» захистила судновласника у Верховному Суді у справі щодо екоконтролю баластних вод

У квітні 2019 року за результатами екоконтролю водяного сегрегованого баласту т/х «ВІКА» в Одеському порту Державна екологічна інспекція Кримсько-Чорноморського округу оштрафувала іноземного судновласника на понад 1 млн грн, що спричинило судовий позов судновласників та судовий процес, що тривав понад 3 роки.

Суди першої та апеляційної інстанцій підтримали правову позицію судновласника та визнали дії екологів протиправними, а сплачені кошти такими, що підлягають поверненню з державного бюджету України на користь судновласника.

У грудні 2021 року екоінспекція подала касаційну скаргу до Верховного Суду, обґрунтовуючи, що спір не належить до юрисдикції адміністративних судів, тому попередні судові рішення підлягають скасуванню та в задоволенні позову має бути відмовлено.

За результатами касаційного розгляду Верховний Суд залишив касаційну скаргу екологів без задоволення та остаточно закрив цю давню справу, дійшовши висновку, що йдеться про публічно-правовий спір, який підсудний адміністративним судам.

Судову команду АНК у цій справі представляли адвокати Артем Волков, Ніна Костюк та Костянтин Моряков під загальним керівництвом керуючого партнера, адвоката Олександра Кифака.