Generic selectors
Тільки точні збіги
Введіть пошуковий запрос
Пошук у змісті
Post Type Selectors

ЮФ «АНК» захистила інтереси NORDEN

Адвокати ЮФ «АНК» успішно захистили інтереси компанії NORDEN (Данія) у судовому спорі з морським агентом про стягнення безпідставно отриманих коштів. Великий датський судновласник звернувся до господарського суду у серпні 2020 року з позовом до одного з місцевих агентів, в якому просив стягнути 81 тис. доларів США як кошти, отримані без достатніх правових підстав. Позивач стверджував, що ці суми були сплачені судновласником в результаті завищення вартості буксирних послуг морським агентом. З огляду на складність справи, її розгляд судами трьох інстанцій затягнувся на 1,5 роки. Нарешті, 8 лютого 2022 року Верховний Суд підтвердив рішення суду апеляційної інстанції, який задовільнив позовні вимоги в повному обсязі та зобов’язав морського агента повернути датському судновласнику 81 тис. доларів США як кошти, отримані без достатніх правових підстав, та відшкодував витрати на правову допомогу.

Компанія NORDEN була заснована у 1871 році та є однією з найстарших судноплавних компаній Данії, під управлінням якої перебуває танкерний та балкерний флот з приблизно 500 суден. Флот під управлінням NORDEN виконує регулярні суднозаходи в українські порти.

Команду ЮФ «АНК» у цій справі представляли адвокати Артем Волков, Костянтин Моряков, Ніна Костюк під загальним керівництвом керуючого партнера, адвоката Олександра Кифака.